Řešíte jídlo a máte na něj spoustu nároků? Aby bylo v ústech jako báseň. Aby dokázalo uspokojit milovníky masa i ty, kteří se bez něj klidně obejdou?
U jednoho stolu
s masem i bez masa
Vařit při jednom pro toho, kdo si potrpí na maso, ale i kdo
ho z nějakého důvodu nechce? S naší ojedinělou kuchařkou to nebude žádný problém! Kniha vychází z myšlenky tolerantního flexiteriánství, kdy jídlo má být pro všechny příjemným zážitkem. Proto nabízí recepty, které umožňují, aby se kuchař neschvátil a všichni, kteří se sejdou u společného stolu, se výborně najedli. Kuchařka nabízí širokou škálu receptů, které zahrnují různé kuchyně a hlavně respektují různé chutě.
Obsah
Pod pokličkou Martina Kortuse
02SnídaněOd toustů po vejce Florentine
03PolévkyOd minestrone po hráškovou
04Hlavní jídlaOd pstruhu, hovězí po risotto
05Lahodné večeřeOd steaku po lilkové lasagne
06Malá jídla a chuťovkyOd bruschetty po pyré
07SalátyOd bramborového po jarní
08SladkéOd čokopěny po french toast
152
18.5.2023
9788088406556
Čeština
Kniha mě překvapila a nadchla. Co mě nejvíce bavilo? Jednoduché recepty, které mám do 30 minut připravené, a skvělé tipy třeba na využití nadbytečné porce jídla i v podobě tapas. Recepty skvěle kombinují ingredience, a tak jsem objevila například chřest s pomerančovou omáčkou, fantazie! Když dostanu otázku, co bude k večeři, je s touhle knížkou po ruce mnohem jednodušší odpovědět. Široká škála receptů nabízí lahůdku nejen pro dobrou večeři, ale pro každou příležitost.
Autor knihy U jednoho stolu
Muž posedlý jídlem, vínem, doutníky a vším mezi tím - tak sám sebe charakterizuje šéfkuchař a lektor vaření Martin Kortus. V gastronomii působí už přes 30 let a vystudoval Francouzský kulinářský institut v New Yorku, kde také 20 let působil jako chef, lektor školy vaření, gastronomický poradce či privátní kuchař. V Česku pracoval například v Národní bance vín nebo v Hotelu Josef. V současnost Martin vede oblíbenou školu vaření Laboratorioa a věnuje se také on-line lekcím vaření a samostatným projektům.