iKiosek

Řešíte jídlo a máte na něj spoustu nároků? Aby bylo v ústech jako báseň. Aby dokázalo uspokojit milovníky masa i ty, kteří se bez něj klidně obejdou?

 Kč
Přidat do košíku

U jednoho stolu

s masem i bez masa

Vařit při jednom pro toho, kdo si potrpí na maso, ale i kdo

ho z nějakého důvodu nechce? S naší ojedinělou kuchařkou to nebude žádný problém! Kniha vychází z myšlenky tolerantního flexiteriánství, kdy jídlo má být pro všechny příjemným zážitkem. Proto nabízí recepty, které umožňují, aby se kuchař neschvátil a všichni, kteří se sejdou u společného stolu, se výborně najedli. Kuchařka nabízí širokou škálu receptů, které zahrnují různé kuchyně a hlavně respektují různé chutě. 

Najdete zde recepty na polévky, těstoviny, saláty, pečená jídla, risotta a mnoho dalšího. Každý recept je doprovázen návodem, jak ingredience rozdělit a jak jídlo správně připravit. Kniha je plná alternativ a také tipů z dlouholeté praxe šéfkuchaře a lektora vaření. Provede začátečníka a obohatí zkušeného. Přejeme vám mnoho příjemných a nezapomenutelných chvil s touto unikátní kuchařkou.

Obsah

01Proč to děláme

Pod pokličkou Martina Kortuse

02Snídaně

Od toustů po vejce Florentine

03Polévky

Od minestrone po hráškovou

04Hlavní jídla

Od pstruhu, hovězí po risotto

05Lahodné večeře

Od steaku po lilkové lasagne

06Malá jídla a chuťovky

Od bruschetty po pyré

07Saláty

Od bramborového po jarní

08Sladké

Od čokopěny po french toast

Počet stran

152

Datum vydání

18.5.2023

ISBN

9788088406556

Jazyk

Čeština

V knize U jednoho stolu najdete

  1. Snídaně
  2. Malá jídla a chuťovky
  3. Lahodné večeře
  4. Sladké
 Kč
Přidat do košíku
Martin KortusMartin Kortus

Autor knihy U jednoho stolu

Muž posedlý jídlem, vínem, doutníky a vším mezi tím - tak sám sebe charakterizuje šéfkuchař a lektor vaření Martin Kortus. V gastronomii působí už přes 30 let a vystudoval Francouzský kulinářský institut v New Yorku, kde také 20 let působil jako chef, lektor školy vaření, gastronomický poradce či privátní kuchař. V Česku pracoval například v Národní bance vín nebo v Hotelu Josef. V současnost Martin vede oblíbenou školu vaření Laboratorioa a věnuje se také on-line lekcím vaření a samostatným projektům.

Přečtěte si také

Predátoři

Predátoři

Od oceánských kosatek po himálajské maguly a neviditelné tygry - co zajímavého můžete odhalit o těchto úžasných tvorech?
 Kč